Sok éves gyógyszeripari tapasztalat után a természetes gyógyszerek és gyógymódok fontossága mellett döntöttem. Bár családi hátterem és előző munkáim végett több ismeretet gyűjtöttem az akadémikus orvoslás itthoni működéseiről, 2009 óta kizárólag természetes gyógymódokban képzem tovább magam. A prevenció és a biztonságos, a probléma forrására összpontosító gyógymódok fontosságát tartom szem előtt. Tiszta gyógynövényekkel, medikált olajokkal és porokkal, ayurvédikus testkezelésekkel, táplálkozás rendszerekkel, jóga gyakorlással és légzőgyakorlatokkal dolgozom, fontosnak tartom az egyéni különbözőségeket és a beteg esetleges egyéb terápiás javaslatait.

Tudományosan megalapozott, ugyanakkor szelíd, természet-alapú tudományokat képviselek: Fitoterapeutaként (Gyógynövénytan), Ayurvédikus Terapeutaként és Panchakarma technikusként tisztító, egyensúlyhoz visszavezető, preventív jellegű kezeléseket végzek, és az Ayurvéda elvei szerinti életviteli javaslatokkal segítem a hozzám érkezőket. Mivel a tanulás örök, idén belekezdtem az Ayurvédikus Doktori Programba a Kerala Ayurveda College keretein belül.


Bővebben..

Bezsila Ágnes vagyok. Családi hátteremből adódóan kórházi folyósókon és gyógyszertárakban nőttem fel, és egészségügyi, gyógyító közegben szocializálódtam. A fasori gimnázium természettudományi osztálya után, 21 évesen közgazdászként helyezkedtem el a gyógyszeriparban, és 8 éven keresztül orvosok felírási és terápiás szokásait vizsgáltam különböző terápiás területeken.

Minél többet ismertem meg magamból és gyógyszeripari tevékenységeimből, annál inkább foglalkoztatott a kíméletesebb és természetes gyógymódok világa. Bár azt gondolom, az akadémikus orvoslásnak is meg van a helye és ideje egy-egy állapot kezelésében, emellett, vagy még az erre irányuló szükség előtt önerőből, a valós problémát kezelendő sokat tehetünk más, teljesértékű, complementer medicinák segítségével.

Ezért másoddiplomaként, magánegyetemi rendszerben több hagyományos és komplementer keleti és európai orvoslást megismertem. Akkori fókuszom az emésztés problémáinak kezelése volt, ezért közben, Pure & Good nevű üzletemben, tiszta, ipari szennyektől mentes alapanyagokkal, gyógynövényekkel, receptekkel ismertettem meg a hely közönségét. Emellett jógaoktatóként és gyakorlóként rendszeresen tanulom, hogyan tudok koncentrált figyelmet fordítani a bennem és környezetemben zajló folyamatokra. Ez a filozófiai és egészségmegtartó rendszer mai napig a kezelési eszközeim része.

Fontos állomásként, a természetgyógyászati szabadegyetemi éveimben találkoztam a legidősebb orvostudománnyal, az Ayurvédával is. Ezt aztán több továbbképzésen, magánúton és India több tartományában, kórházban, rendelőben és elvonuló központokban is volt szerencsém tanulni, ayurvédikus konzulensként és panchakarma technikusként gyakorolni. Elsajátítván az ottani, természetes gyógyszerek készítését és használatát, fitoterapeutaként nem szintetikus, hanem természetes anyagokat, medikált olajokat és porokat, gyógynövényes dekokciókat és főzeteket használok.

Nem pártolom sem a buzgó holisztikus gyógyítók, sem a megrögzött “tudományos” orvoslás hívőinek egyirányú megnyilvánulásait sem. Azt gondolom, hogy nem egy igazság, hanem több igaz megközelítés van, és azokat az olyan emberek képviselik, akik tanultak és nyitottak nem csak saját ideológiájuk és szakmájuk, de más akkurátus és megalapozott tudományokra is.

Tanulmányaim

 • Budapesti Evangélikus Gimnázium, természettudományi szak 1996-2000

 • Wisconsin High School, Wautoma, USA, 2000-2001*

 • International Business School, Budapest*
  Angol Közgazdász szak, Bachelor of Arts 2001-2005

 • Mandala Jógastúdiók

    Gerincjóga és Jóga Mozgásterapeuta kurzusok 2003-2008
  
 • Természetes Gyógymódok Szabadegyeteme, Budapest

  • Természetes Gyógymódok Tanácsadó szak 2012-2015

     Anatómia, Élettan, Kórtan/Klinikum, Táplálkozástan, Makrobiotika, Hagyományos Keleti Gyógyászat, Ayurvéda, Magyar Népi Gyógyászat, Fitoterápia, Fizioterápia, Akupresszúra, Reflexológia, Fejlődéslélektan, Táplálkozástan, Schüssler-terápia, Yoga, Mozgás-, és Masszásterápiák
   
  • Ayurvédikus és Panchakarma Technikusi szak 2014-2016

    Kezelés gyakorlatok: Abyangham, Udwarthanam, Navana Nasya, Pinda Swedam, Sirodhara, Ksheeradhara, Siroabyangham, Kati Vasthi, Uro Vasthi 
   
 • Yoga és Ayurvéda magánoktatás Nishal Gale-lel, Rishikesh, India, 2017

 • Kerala Ayurveda Hospital & Academy, Kerala, India 2018

     *Disease management: Sodhana (Panchakarma), Langhana, Brihmana, Shamana Terapies, Dietary and Herbal Drug Therapies*
  
 • Kerala Ayurveda Clinic and Academy, Kerala, India 2019

     *Disease management: Women and Baby Care Therapies, Dietary and Herbal Drug* Therapies*
  
 • A Magyar Gyógyszerészeti Intézetben / Állami Egészségügyi Ellátó Központban tett vizsgák 2018-2019

  • Egészségügyi modul

    *Anatómia, Élettan, Kórtan, Klinikum, Elsősegély*
   
  • Természetgyógyászati szakmodul

    *Ayurvéda, Tibeti Gyógyászat, Kínai Gyógyászat, Magyar Népi Gyógyászat, Fizioterápia, Táplálkozás tudományok, Mozgás-, és Masszázs terápiák* 
   
  • Fitoterápia szakmodul

    *Mediterrán és Távol-Keleti Gyógynövénytan* 
   
 • Egyéb ismeretek
  SMR mozgásrehabilitáció

Kerala Ayurveda College: Ayurvedic Doctor Program 2020-tól