8 év gyógyszeripari tapasztalat után a természetes gyógyszerek és gyógymódok fontossága mellett döntöttem. Bár családi hátterem és tanulmányaim által az átlagosnál több ismeretet gyűjtöttem az akadémikus orvoslás itthoni működéseiről, 2009 óta kizárólag természetes terápiákban képzem tovább magam. A prevenció és a biztonságos, a probléma forrására összpontosító gyógymódok fontosságát tartom szem előtt. Tiszta gyógynövényekkel, medikált olajokkal és porokkal, testkezelésekkel, táplálkozás terápiával, jóga gyakorlással és pranayama légzőgyakorlatokkal dolgozom, fontosnak tartom az egyéni különbözőségeket és a beteg esetleges egyéb terápiás javaslatait.

Jó érzés, hogy egy tudományosan megalapozott, ugyanakkor szelíd, természet-közeli orvostudományt képviselek. Természetgyógyászként, ayurvédikus terapeutaként és Panchakarma technikusként tisztító, egyensúlyhoz visszavezető, (ön)gyógyító kezeléseket végzek, és az ayurvéda elvei szerinti életviteli javaslatokkal segítek egészségesebbé válni.


Bővebben..

Bezsila Ágnes vagyok. Családi hátteremből adódóan kórházi folyósókon és gyógyszertárakban nőttem fel, és egészségügyi, gyógyító közegben szocializálódtam. A fasori gimnázium természettudományi osztálya után, 21 évesen közgazdászként helyezkedtem el a gyógyszeriparban, és 8 éven keresztül orvosok felírási és terápiás szokásait vizsgáltam különböző terápiás területeken.

Ezalatt az időszak alatt már ismertem és megtapasztaltam a jóga elmére és testre irányuló hatásait, és megtanultam koncentrált figyelmet fordítani magamra és a mindennapi behatásokra adott élettani reakcióimra. Ez a filozófiai és egészségmegtartó rendszer mai napig a terápiás eszközöm része.

Minél többet ismertem meg tehát magamból és gyógyszeripari tevékenységeimből, annál inkább foglalkoztatott a kíméletesebb és természetes gyógymódok világa. Bár úgy gondolom, az akademikus orvoslásnak is meg van a helye és ideje egy betegség kezelésében, emellett, vagy még az erre irányuló szükség előtt önerőből, a valós problémát kezelendő sokat tehetünk más, teljesértékű medicinák segítségével.

Ezért másoddiplomaként, főiskolai rendszerben több komplementer orvoslást is megismertem. Ezek egy részét, mint természetgyógyász kezdtem el használni. Akkori fókuszom az emésztés élettana és problémáinak kezelése volt, ezért Pure & Good nevű üzletemben természet-adta orvosságokkal, receptekkel segítettem 'divat-mentes', egyéni, személyreszabott táplálkozás rendszereket felállítani.

A természetgyógyászati szabadegyetemi éveimben találkoztam a legidősebb orvostudománnyal, az ayurvédával is. Ezt aztán több továbbképzésen, magánúton és Indiai több tartományában kórházban és rendelőkben is volt szerencsém tanulni, ayurvédikus konzulensként és panchakarma technikusként gyakorolni. Elsajátítván az ayurvédikus gyógyszerek készítését és használatát a munkámban nem szintetikus, hanem természetes gyógyírokat, medikált olajokat és porokat, valamint, mint fitoterapeuta, gyógynövényeket használok.

Nem pártolom sem a buzgó holisztikus gyógyítók, sem a megrögzött “tudományos” orvoslás hívőinek egyirányú megnyilvánulásait sem. Azt gondolom, hogy nem egy igazság, hanem több igaz megközelítés van, és azokat az olyan emberek képviselik, akik tanultak és nyitottak nem csak saját ideológiájuk és szakmájuk, de más akkurátus és megalapozott tudományokra is.

Tanulmányaim, végzettségeim:

 • Budapesti Evangélikus Gimnázium, természettudományi szak 1996-2000

 • Wisconsin High School, Wautoma, USA, 2000-2001*

 • International Business School, Budapest*
  Angol Közgazdász szak, Bachelor of Arts diploma 2001-2005

 • Mandala Jógastúdiók Gerincjóga és Jóga Mozgásterapeuta kurzusok 2003-2008

 • Természetes Gyógymódok Szabadegyeteme, Budapest

  • Természetes Gyógymódok Tanácsadó szak 2012-2015
   Anatómia, Élettan, Kórtan/Klinikum, Táplálkozástan, Makrobiotika, Hagyományos Keleti Gyógyászat, Ayurvéda, Magyar Népi Gyógyászat, Fitoterápia, Fizioterápia, Akupresszúra, Reflexológia, Fejlődéslélektan, Táplálkozástan, Schüssler-terápia, Yoga, Mozgás-, és Masszásterápiák

  • Ayurvédikus Terapeuta és Panchakarma Technikusi szak 2014-2016

 • Yoga és Ayurvéda magánoktatás Nishal Gale-lel, Rishikesh, India, 2017

 • Kerala Ayurveda Hospital & Academy, Kerala, India 2018
  Disease management: Sodhana (Panchakarma), Langhana, Brihmana, Shamana Terapies, Dietary and Herbal Drug Therapies

 • A Magyar Gyógyszerészeti Intézetben tett vizsgáim 2018-2019

  Egészségügyi modul
  Élettan, Kórtan, Klinikum, Elsősegély

  Természetgyógyászati szakmodul
  Ayurvéda, Tibeti Gyógyászat, Kínai Gyógyászat, Magyar Népi Gyógyászat, Fizioterápia, Táplálkozás tudományok, Mozgás-, és Masszázs terápiák

  Fitoterápia szakmodul
  Mediterrán és Távol-Keleti Gyógynövénytan

Egyéb ismeretek

 • SMR a sport- és mozgásszervi rehabilitációban 2018
 • Kinesiology-taping/ Sporttaping 2018