Az Ayurvéda ismertető programokon kiscsoportokban (max. 10 fő) töltünk el pár órát azzal, hogy jobban megismerjük magunkat és lehetőségeinket egy preventív, egészségmegörző rendszeren belül.

Doshán Innen, Doshán Túl...

Ezen alkalmakkor a doshák (vata, pitta, kapha) és szövetek filozófiája már csak összegzésképpen és különböző megbetegedések alapjául kerülnek áttekintére. Elsődleges fókuszunk a különböző terápiás területeken felmerülő zavarok keletkezése, kórfolyamata, megelőzése, és ezek elsődlegesen:


  1. Kaphopakrama, Pittopakrama, Vatopakrama, azaz a doshák zavarai általánosságban

2.   Emésztési zavarok, mint reflux, elhízás, gyomorgyulladás, vastagbélgyulladás,         felszívódási zavarok, crohn betegség

3.   Neurológiai és mozgásszervi zavarok, mint arthritis, rheumatoid arthritis,                 izületi fájdalmak, csontritkulás

4.   Reproduktív szervrendszer zavarai, mint menstruációs ciklus zavarok, PCOS,           PCOD, infertilitás, stb.

5.   Vér-, és keringési zavarok, mint vérszegénység, a máj különböző                                    funkciózavarai, diabetes, hemorrhoids, ödémák, vérzsír

6.   Légzőszervi zavarok, mint asthma, allergia, megfázás, tüdőgyulladás, rhinitis


A beszélgetések mellett helyet kapnak házi ayurvédikus gyógyszerek és különböző testkezelések megismerései/bemutatásai is, valamint a foglalkozásokon mindig az adott téma szerinti gyógyteákat fogyasztjuk.

Tudatos táplálkozás és életvitel az Ayurvédában

Meghatározzuk a résztvevők született egyensúlyát és tanulunk a saját prakriti (született élettani felépítés) szerinti étrendről, gyógynövényekről, napirendről.

A program időtartama: 4 óra
A program ára: 9500 Huf / fő


Hajlamaink és preventív lehetőségek az Ayurvédában

Prakritinkból eredő hajlamaink feltérképezése, és azok preventív kezelési lehetőségei az Ayurvéda megközelítéséből. Az előadás megértéséhez javasolt a prakriti szerinti tudatos táplálkozás és életmód' programon való részvétel.

A program időtartama: 3-4 óra
A program ára: 7500 Huf / fő


Panchakarma, a tisztulás fogalma az Ayurvédában

Beszélgetünk a panchakarmáról, annak szükségességéről, idejéről, fázisairól, tehát arról a legkevesebb 2 hetes tisztító programról, ami által megszabadulunk túlműködőseinktől és alkati egyensúlyt teremthetünk.

A program időtartama: 2-3 óra
A program ára: 5500 Huf / fő


Kitchari és más böjtök az Ayurvédában

Beszélgetünk az Ayurvédában kiemelkedő szerepet betöltő emésztés rendszeréről, különböző emésztési zavarokról, és az éhezés-mentes kitchari böjtről. A foglalkozásnak természetesen szintén része a kitchari elkészítése.

A program időtartama: 2 óra
A program ára: 7500 Huf / fő